Personlige verktøy
Du er her: Forside Forfattere

Forfattere og illustratører

Adele Lærum Duus

Adele Lærum Duus

Adele Lærum Duus (f. 1974) er utdannet litteraturviter og arbeider som skuespiller og forfatter. Hun har vært litteraturkritiker og driver sitt eget teater ”Lys levende Adele”.  Adele Lærum Duus debuterte som forfatter med barneboka «Oldefars ulveskinnspels». Nå er hun aktuell med oppfølgeren «Farfars bombekrater». 


Hos Mangschou:
Akin Duzakin

Akin Duzakin

Akin Duzakin (f. 1961) har hovedfag ved Institutt for grafisk design og illustrasjon ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo. Han jobber hovedsaklig med bøker for barn og ungdom. I tillegg til å illustrere andres bøker, har han laget egne bildebøker. Han har mottatt Brageprisen to ganger og tildelt Kulturdepartementes priser. I 2006 mottok han Bokkunstprisen for sitt virke som bokillustratør.


Hos Mangschou:
Annlaug Auestad

Annlaug Auestad

Annlaug Auestad (f.1965) er utdannet ved Statens høgskole for kunst og design i Bergen, linje for illustrasjon og grafisk design. Auestad arbeider som illustratør, og har illustrert en rekke bøker.

 

Hjemmeside:www.annlaug.no


Hos Mangschou:
Berit Oksfjellelv

Berit Oksfjellelv

Berit Oksfjellelv (f. 1977) er Cand. Philol. med hovudfag i nordisk og mellomfag i kunsthistorie. Ho har arbeidd i LNU, i Norsk Ordbok og i Stadnamnkonsulenttenesta, og som lærar i grunnskulen og i vidaregåande skule. No er ho frilansjournalist og kunststudent.
Hos Mangschou:
Birgitta Susanne Nilsson

Birgitta Susanne Nilsson

Birgitta Susanne Nilsson (f. 1966) er utdannet siviløkonom. Hun har arbeidet med litteratur- og forfatterformidling og bor på Nesodden. I de senere år har hun studert språk og gått på forfatterutdanningen i barne- og ungdomslitteratur ved Linnéuniversitetet i Sverige. Fikenvulkanen er hennes debutbok. 


Hos Mangschou:
Björk Bjarkadottir

Björk Bjarkadottir

Björk Bjarkadottir (f. 1971)  er utdannet innen grafisk design, illustrasjon og fotografi fra ESAG (Ecole superieure de Art Grafique) i Paris. Hun har flere utgivelser bak seg, både her i Norge og på Island. Tullete Tolle og Ullster er hennes første bok på Mangschou forlag.


Hos Mangschou:
Bjørg Omholt

Bjørg Omholt

Bjørg Omholt (f. 1941) er utdannet ved bok- og illustrasjonslinjen ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo. Omholt er billedkunstner og grafisk designer.


Hos Mangschou:
Bjørn Arild Ersland

Bjørn Arild Ersland

Bjørn Arild Ersland (f. 1965) har skrevet en rekke bøker for barn. Han skriver både fagbøker, bildebøker og lettlestbøker. I 2009 fikk han Skolebibliotekarprisen for sitt samlede forfatterskap av barne- og ungdomsbøker. Bjørn Arild Ersland er fra Mandal og bor i Stavanger. 


Hos Mangschou:
Camilla Otterlei

Camilla Otterlei

Camilla Otterlei (f.1980) bor i Drammen og er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og Westerdals SoC. Hun har flere bokutgivelser bak seg, deriblant barnebøker og fagbøker, og jobber for tiden som redaktør i Forfatterskolen og frilans tekstforfatter og skrivekursholder.  Camilla Otterlei er tildelt Landslaget for språklig samlings litteraturpris for «Kunsten å møte en bjørn». Hos Mangschou har hun gitt ut ungdomsromanen «Selma og Louise» og bildeboka «Kunsten å møte en bjørn». Hun er aktuell med bildefagboka «Hei, lille Frø!»


Hos Mangschou:
Dagny Holm

Dagny Holm

Dagny Holm (f. 1955) er Cand. Philol. med lærerskole, kristendomskunnskap og faglitterært forfatterstudium. Hun har arbeidet som forfatter og oversetter på heltid siden 1992.


Hos Mangschou:
Eldrid Johansen

Eldrid Johansen

Eldrid Johansen (f. 1973) har utgitt mange bøker for barn og ungdom siden hun debutert i 2005. I tillegg til å være barnebokforfatter jobber Eldrid som sanger, syngende skuespiller og litteraturprodusent. For Skriv genialt! Den fullstendig rå skriveboka for kommende stjerneforfattere, som hun har skrevet sammen med Steffen Sørum, ble hun nominert til Brageprisen 2016 og Kulturdepartementets fagbokpris. Hos Mangschou er Eldrid aktuell med «Faraos forbannelse». Her har hun benyttet seg av kunnskapen og interessen hun har for for det faraoiske Egypt. Før hun ble forfatter, studerte Eldrid religionshistorie og har skrevet hovedoppgave om den gammelegyptiske gudinnen Neftys. 

 

 Fotokredittering: Nils Johansen

 


Hos Mangschou:
Elisabeth Moseng

Elisabeth Moseng

Elisabeth Moseng (f. 1967) er utdannet ved Westerdal Reklameskole og Kingston University i London. Hun er tilknyttet illustratør-fellesskapet Illustratørene i Oslo og har illustret en lang rekke bøker for barn, deriblant flere bildebøker og også skolebøker. Hun debuterte som forfatter med «Når jeg blir storebror» og følger i 2017 opp med «Herr Hansen får besøk.» Hos Mangschou har hun illustrert «Oldefars ulveskinnspels» og  «Farfars bombekrater», begge skrevet av Adele Lærum Duus.  

 


Hos Mangschou:
Erna Osland

Erna Osland

Erna Osland (f. 1951) er utdanna lektor med norsk, historie og folkeminne som fag. Osland arbeidde lenge som lærar, men har vore forfattar på heiltid sidan 1993.  Forfatterskapen hennar er omfattande, og ho har motteke fleire prisar og utmerkingar.

 

Heimeside: www.skrift.no/osland/


Hos Mangschou:
Heidi Sævareid

Heidi Sævareid

Heidi Sævareid (1984) har mastergrad i nordistikk fra UiO. Tidligere har hun vært norsklærer og forlagsredaktør, og arbeider i dag som oversetter, kritiker og yogalærer. Hun ble nominert til Brageprisen og fikk Kulturdepartementets debutantpris for ungdomsromanen Spranget (Omnipax) i 2013. Slipp Hold er hennes første roman på Mangschou forlag.


Hos Mangschou:
Helene Uri

Helene Uri

Helene Uri (f. 1964) er utdannet språkviter med hovedfag i nordisk og doktorgrad i lingvistikk. Uri har arbeidet i mange år ved Universitetet i Oslo, men er nå forfatter på heltid. Hun har skrevet skjønnlitteratur, populærvitenskap og faglitteratur, både for barn, ungdom og voksne.


Hjemmeside: www.heleneuri.no

 

Fotokredittering:Nina KammerstenHos Mangschou:
Hilde Hodnefjeld

Hilde Hodnefjeld

Hilde Hodnefjeld (f. 1966) er utdannet ved Statens håndverk og kunstindustrihøyskole, linjen for grafisk design og illustrasjon, hovedfag i tegning. Under utdannelsen var hun et år i Paris på Art Décorifs og et halvt år på Islands kunst og håndverkskole. Hun har mottatt Gull i Visuelt for bokomslag og diplom for bildeboka I huset bortenfor. Hun debuterte som forfatter med Kakesamleren.


Hjemmeside: hodnefjeld.no


Hos Mangschou:
Hilde Kramer

Hilde Kramer

Hilde Kramer (f. 1960) er utdannet ved KHIO, ASP Krakow og HiAK. Hun arbeider som  illustratør og pedagog i visuelle kunstfag og har et småbruk i Akershus. Hun har illustrert en rekke bildebøker for barn. Runde Rolf Røver er første bok hun illustrerer for Mangschou forlag.


Hos Mangschou:
Ida Larmo

Ida Larmo

Ida Larmo (f. 1981) kommer fra Bjørkelangen i Aurskog-Høland. Hun har en bachelor i visuell kommunikasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo. Ida Larmo jobber som illustratør, tegneserietegner og grafisk formgiver. Hos Mangschou har Ida Larmo illustrert og gitt uttrykk til den oversette versjonen av den finske Ella-serien. 

 

Hjemmeside: krussetull.no


Hos Mangschou:
Ingeborg Arvola

Ingeborg Arvola

 

Ingeborg Arvola (f. 1974} er oppvokst i Finnmark og Tromsø men bor nå i Groruddalen i Oslo med sin famile. Hun har skrevet en rekke bøker for barn, ungdom og voksne, samt scenetekster. Hun har også vært manusforfatter for Kometkameratene i NRK Super. Hun er aktuell med ungdomsromanen «Ryktet». 


Hos Mangschou:
Ingeborg Kringeland Hald

Ingeborg Kringeland Hald

Ingeborg Kringeland Hald  (f.1962) er fra Haugesund. Hun har tidligere vært manager og tekstforfatter blant annet for Christina Bjordal Band (Universal, 2003) og driver eget firma innen markedsføring og skriving. Albin Prek er hennes debutroman. For Albin Prek ble hun nominert til

Brageprisen 2010, Kulturdepartementets debutantpris 2010 og uvalgt til Leselystboka.


Hos Mangschou:
Ingelin Røssland

Ingelin Røssland

Ingelin Røssland (f.  1976) er forfatter og journalist. Siden hun debuterte som forfatter i 1998 med ungdomsromanen Viss du vil har hun gitt ut flere barne- og ungdomsbøker.  Ingelin Røssland vant UPrisen 2007 for «Handgranateple». Nå er hun nominert til UPrisen 2018 for «Hevner» gitt ut hos Mangschou forlag. 

 

 


Hos Mangschou:
Inger Lise Belsvik

Inger Lise Belsvik

Inger Lise Belsvik (født 1961) er illustratør, grafiker og forfatter. Hun har utdannelse i grafisk kommunikasjon fra Stavanger, illustrasjon fra Kingston University i England og som hospitant ved SHKS i Oslo. Hun har også vært student ved Norsk barnebokinstitutts forfatterutdanning. Hun debuterte som forfatter med bildeboka Spring, hesten, spring! (Samlaget) i 2010. Inger Lise Belsvik er tildelt Kulturdepartementets illustrasjonspris to ganger, og er særlig kjent for sine illustrasjoner til dikt for barn.

 

 


Hos Mangschou:
Ingrid Spilde

Ingrid Spilde

Ingrid Spilde (1973) er forskningsjournalist. Hun er utdannet cand.mag i biologi og har en BA i journalistikk. Spilde jobber i nettavisen forskning.no. Hun har tidligere arbeidet som journalist i Verdt å vite, NRK P2 og i Newton, NRK1, og har skrevet for forskningsrådets barnemagasin Nysgjerrigper siden 2003. Spilde er forfatter på Gaia 3 og Gaia Naturfag 5, 6, og 7 i Gyldendals læreverk for barneskolen.


Hos Mangschou:
Ingvild Nielsen

Ingvild Nielsen

Ingvild Nielsen (f. 1975) er journalist og arbeider som reporter og produsent i NRK Super. Ingvild Nielsen jobber både innenfor bok, TV- og radioformatet. Radiodokumentaren hennes «Amerikafaren» er nominert fra NRK til de internasjonale dokumentarprisene Prix Europa og Prix Italia, samt norske Prix Radio.  Hun debuterte med «Borte vekk» og har siden gitt ut «10 000 timer» og «Månen følger etter meg.» 


Hos Mangschou:
Jarle Rasmussen

Jarle Rasmussen

Jarle Rasmussen (f.1952) er utdannet teolog og lektor med religion, historie og samfunnsfag i fagkretsen. Han arbeider som lektor i videregående skole. Rasmussen har skrevet flere bøker, både for ungdom og voksne.

 


Hos Mangschou:
Jill Moursund

Jill Moursund

 

Jill Moursund (f.1971) er illustratør og barnebokforfatter. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, og har hovedfag innen visuell kommunikasjon. Hun bor og arbeider i Oslo. For Mangschou har Jill Moursund skapt «Kunsten å møte en bjørn» i samarbeid med Camilla Otterlei. 


Hos Mangschou:
Jon Ewo

Jon Ewo

Jon Ewo er født i Oslo i 1957 og er utdannet bibliotekar. Han har jobbet som konsulent, redaktør, forfatter, frilanser og forlegger. I 1993 debuterte han som ungdomsbokforfatter, og siden har han skrevet både romaner og saksprosa for ungdom. I tillegg skriver han bøker for barn og voksne, samt artikler for aviser og magasiner.  


Hos Mangschou:
Kari Woxholt Sverdrup

Kari Woxholt Sverdrup

Kari Woxholt Sverdrup (f. 1957) kommer fra Nøtterøy og har vært lærer, undervisningsinspektør, bokhandler og leder av Norske barne- og ungdomsbokforfattere (NBU). Hun debuterte som forfatter med «Hjemme er et annet sted» i 1993 og har gitt ut en rekke barne- og ungdomsbøker. Siden 2008 har Kari Sverdrup vært forfatter på heltid. Hun bor nå i Stokke, utenfor Tønsberg og bruker tiden på skriving, forfatterturnéer og konsulentvirksomhet (og hunden sin). 

 

«Glassroser» er hennes første roman på Mangschou forlag.  

Hjemmeside: www.karisverdrup.no  


Hos Mangschou:
Knut Jørgen Røed Ødegaard

Knut Jørgen Røed Ødegaard

Knut Jørgen Røed Ødegaard (f. 1966) er Cand. Scient i astrofysikk. I tillegg til å drive med forskning, har han skrevet bøker både for barn, ungdom og voksne.

 

Hjemmeside: www.folk.uio.no/knutjo/


Hos Mangschou:
Kristoffer Weltzien

Kristoffer Weltzien

Kristoffer Weltzien (f. 1972) arbeider som advokat og har gått på NBIs forfatterutdanning. Runde Rolf Røver er hans debutbok.


Hos Mangschou:

Leif Gullstein

Leif Gullstein er utdannet fotograf og har sitt daglige virke i nettredaksjonen i Bergens Tidende. Han er medlem av Norske redningshunder og eier av en flatcoated retriever som er godkjent ettersøkningshund og ruinsøkshund.


Hos Mangschou:
Magnus Holm

Magnus Holm

Magnus Holm (f. 1978) har en mastergrad i medieproduksjon fra NTNU. Han jobber som frilansjournalist, og skriver blant annet for forskning.no og for Forskningsrådets barnemagasin Nysgjerrigper.


Hos Mangschou:
Marianne Løken

Marianne Løken

Marianne Løken (f. 1970) er Cand. ed fra Universitetet i Oslo, og doktorgradskandidat i realfagdidaktikk. Hun har vært ansvarlig for Forskningsrådets Nysgjerrigper og redaktør av Nysgjerrigperbladet. Marianne har skrevet artikler om forskning og vitenskap for barn og unge siden 2002. «Nysgjerrig på … havdypet» er hennes debut som fagbokforfatter.

Hos Mangschou:
Marit Reiersgård Bredesen

Marit Reiersgård Bredesen

Marit Reiersgård Bredesen (f. 1965) er utdannet vindusdekoratør. Hun debuterte i 2007 med ungdomsromanen Alt jeg ser er sant.


Hos Mangschou:
Marvin Halleraker

Marvin Halleraker

Marvin Halleraker (f. 1962) er utdannet ved Bergen Kunsthøgskole. Arbeider som avistegner, illustratør og billedkunstner. Halleraker har illustrert flere bøker og mottatt en flere priser og utmerkelser. I 2007 debuterte han som forfatter med bildeboken Høyt over husene.

 

Hjemmeside: www.marvin.no


Hos Mangschou:
Per Bjarne Ravnå

Per Bjarne Ravnå

Per Bjarne Ravnå (f. 1962) har doktorgrad i historie, med antikken som spesialfelt. I 2005 vant han Mangschous fagbokmanuskonkurranse med manuskriptet Jakten på den virkelige Jesus som han ble Bragenominert for i 2007.


Hos Mangschou:
Ragnar Aalbu

Ragnar Aalbu

Ragnar Aalbu (f. 1966) har hovedfag ved Institutt for grafisk design og illustrasjon ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole (nåværende Institutt for visuell kommunikasjon, Kunsthøgskolen i Oslo). I tillegg til å illustrere bøker, både egne og andres, har han jobbet med reklameillustrasjon og redaksjonell illustrasjon. Aalbu har deltatt på flere utstillinger og mottatt en rekke priser.

 

Ragnar Aalbu jobber i illustratørgruppa PATRON: www.patron.no


Hos Mangschou:
Sissel Horndal

Sissel Horndal

Sissel Horndal (f. 1970) er utdanna ved Kunsthøgskolen i Bergen og Nordland kunst- og filmskole. Arbeider som forfattar, illustratør og kunstnar. Horndal debuterte med Ei halspastillhistorie i 1998 som ho fekk nynorsk barnelitteraturpris for. Ho var tildelt Nynorsk litteraturpris, 2008 - for Himmelspringaren.


Hos Mangschou:
Solveig Blindheim Bendixen

Solveig Blindheim Bendixen

Med forteljinga om "Teo i trøbbel" debuterer Solveig Blindheim Bendixen

(f. 1952) som forfattar. Bendixen er utdanna førskulelærar og cand. paed. Ho har god kontakt med barns kvardag og har arbeidd både i barnehage og PPT. Dei siste 16 åra har ho undervist i småskulen.


Hos Mangschou:
Solveig Serigstad Hauge

Solveig Serigstad Hauge

Solveig Serigstad Hauge er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og har hovedfag i visuell kommunikasjon.


Hos Mangschou:
Tone Lileng

Tone Lileng

Tone Lileng (f. 1969) er utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo ved Institutt for Grafisk design og Illustrasjon, (Nåværende Institutt for visuell kommunikasjon).  Hun har illustrert flere barnebøker og har i en årrekke illustert i to tidsskrifter. Tone jobber også med grafisk design og utformer bl.a. bokomslag og designprofiler.

Hjemmeside: www.tonelileng.no


Hos Mangschou:
Tor Arve Røssland

Tor Arve Røssland

Tor Arve Røssland (f. 1971) har hovedfag i filmvitenskap fra Universitetet i Trondheim, med fagene litteraturvitenskap og mediepedagogikk som tilleggsfag. Har utgitt en rekke barne- og ungdomsbøker i så ulike genre som humor og grøss. I 2011 og 2014 var han nominert til Uprisen for årest beste ungdomsbok.

forfattaren.no


Hos Mangschou:
Wenche With

Wenche With

Wenche With (f. 1975) er utdannet fra Westerdals CoC og arbeider til daglig som tekstforfatter og manusforfatter. Monsterkokkene lager hai-te er hennes debutbok


Hos Mangschou:
Widar Aspeli

Widar Aspeli

Widar Aspeli (f. 1956) har skrevet en rekke barne- og ungdsombøker, samt dramatikk for NRK. Han er også kjent som en inspirerende litteraturformidler, og har blant annet mottatt Askeladdprisen for sin innsats på dette området. 

 

Fotokreditering: Ingvil Ljones

 

Hjemmeside: www.widaraspeli.no


Hos Mangschou:

Lay-out: Wenche Andersen. Publiseringsløsning og design: Grieg Medialog AS © 2007–2008