Personlige verktøy
Du er her: Forside Forfattere

Forfattere og illustratører

Abbas Khider

Abbas Khider (f. 1973) regnes som en av Tysklands viktigste samtidsforfattere. Han vokste opp i Bagdad og ble som 19-åring arrestert for politiske aktivisme av Saddam Hussains regime. Da han slapp fri, flyktet han fra landet og levde som illegal flyktning i en rekke land, før han fikk oppholdstillatelse i Tyskland. Der har Abbas Khider studert filosofi og litteratur, og gitt ut fem romaner. Han har mottatt flere utmerkelser og priser for sitt forfatterskap som er preget av eksilerfaring og livet som flyktning. 

 

Abbas Khider debuterte med «Der falsche Inder», så fulgte «Die Orangen des Präsidenten», «Brief in die Aberginerepubliken», «Ohrfeige» og nå i 2020 kom hans siste roman «Palast der Miserablen». I Norge er han aktuell med «Ohrfeige», på norsk «Et slag i ansiktet». 


Hos Mangschou:

Adele Lærum Duus

Adele Lærum Duus (f. 1974) er utdannet litteraturviter og arbeider som skuespiller og forfatter. Hun har vært litteraturkritiker og driver sitt eget teater ”Lys levende Adele”.  Adele Lærum Duus debuterte som forfatter med barneboka «Oldefars ulveskinnspels» og har senere skrevet  «Farfars bombekrater» og «Farmors kongehus». De tre bøkene er illustrert av Elisabeth Moseng. 


Hos Mangschou:

Bjørn Arild Ersland

Bjørn Arild Ersland (f. 1965) har skrevet en rekke bøker for barn. Han skriver både fagbøker, bildebøker og lettlestbøker. I 2009 fikk han Skolebibliotekarprisen for sitt samlede forfatterskap av barne- og ungdomsbøker. Bjørn Arild Ersland er fra Mandal og bor i Stavanger. 


Hos Mangschou:

Camilla Otterlei

Camilla Otterlei (f.1980) bor i Drammen og er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og Westerdals SoC. Hun har flere bokutgivelser bak seg, deriblant barnebøker og fagbøker, og jobber for tiden som redaktør i Forfatterskolen og frilans tekstforfatter og skrivekursholder.  Camilla Otterlei er tildelt Landslaget for språklig samlings litteraturpris for «Kunsten å møte en bjørn». Hos Mangschou har hun gitt ut ungdomsromanen «Selma og Louise», bildeboka «Kunsten å møte en bjørn» og bildefagboka «Hei, lille Frø!»


Hos Mangschou:

Dagny Holm

Dagny Holm (f. 1955) er Cand. Philol. med lærerskole, kristendomskunnskap og faglitterært forfatterstudium. Hun har arbeidet som forfatter og oversetter på heltid siden 1992.


Hos Mangschou:

Diana Darke

Diana Darke er utdannet i arabisk ved Oxford University, og har de i løpet av de 35 siste årene etablert seg som en av Storbritannias ledende eksperter på Midtøsten. I tillegg til å være forfatter for flere bøker om Midtøsten har hun skrevet for BBC, The Sunday Times, The Guardian, The Daily Telegraph og The Financial Times. Darke har også arbeidet som oversetter og konsulent i flere arabisktalende land, men har helt siden første gangen hun besøkte Syria i 1978 hatt en særlig interesse for landet.  Hun har de senere årene skrevet flere bøker fra og om Midtøsten: «The Merchant of Syria», «The Last Sanctuary in Aleppo» sammen med Alaa Aljaleel og «Stealing from the Saracens.» Hun er aktuell i Norge med boka «Huset i Damaskus. En fortelling om Syria».


Hos Mangschou:

Eldrid Johansen

Eldrid Johansen (f. 1973) har utgitt mange bøker for barn og ungdom siden hun debutert i 2005. I tillegg til å være barnebokforfatter jobber Eldrid som sanger, syngende skuespiller og litteraturprodusent. For Skriv genialt! Den fullstendig rå skriveboka for kommende stjerneforfattere, som hun har skrevet sammen med Steffen Sørum, ble hun nominert til Brageprisen 2016 og Kulturdepartementets fagbokpris. Hos Mangschou har Eldrid skrevet «Faraos forbannelse». Her har hun benyttet seg av kunnskapen og interessen hun har for for det faraoiske Egypt. Før hun ble forfatter, studerte Eldrid religionshistorie og har skrevet hovedoppgave om den gammelegyptiske gudinnen Neftys. 

 

 Fotokredittering: Nils Johansen

 


Hos Mangschou:

Elisabeth Moseng

Elisabeth Moseng (f. 1967) er utdannet ved Westerdal Reklameskole og Kingston University i London. Hun er tilknyttet illustratør-fellesskapet Illustratørene i Oslo og har illustret en lang rekke bøker for barn, deriblant flere bildebøker og også skolebøker. Hun debuterte som forfatter med «Når jeg blir storebror» og følger i 2017 opp med «Herr Hansen får besøk.» Hun har også illustrert «Oldefars ulveskinnspels», «Farfars bombekrater» og «Farmors kongehus», alle tre skrevet av Adele Lærum Duus.  

 


Hos Mangschou:

Heidi Sævareid

Heidi Sævareid (1984) har mastergrad i nordistikk fra UiO. Tidligere har hun vært norsklærer og forlagsredaktør, og arbeider i dag som oversetter, kritiker og yogalærer. Hun ble nominert til Brageprisen og fikk Kulturdepartementets debutantpris for ungdomsromanen Spranget (Omnipax) i 2013. Hos Mangschou har hun gitt ut Slipp Hold.


Hos Mangschou:

Helene Uri

Helene Uri (f. 1964) er utdannet språkviter med hovedfag i nordisk og doktorgrad i lingvistikk. Uri har arbeidet i mange år ved Universitetet i Oslo, men er nå forfatter på heltid. Hun har skrevet skjønnlitteratur, populærvitenskap og faglitteratur, både for barn, ungdom og voksne.


Hjemmeside: www.heleneuri.no

 

Fotokredittering:Nina KammerstenHos Mangschou:

Ingeborg Arvola

 

Ingeborg Arvola (f. 1974} er oppvokst i Finnmark og Tromsø men bor nå i Groruddalen i Oslo med sin famile. Hun har skrevet en rekke bøker for barn, ungdom og voksne, samt scenetekster. Hun har også vært manusforfatter for Kometkameratene i NRK Super. Hun har skrevet ungdomsromanen «Ryktet» i Skumringserien.  


Hos Mangschou:

Ingelin Røssland

Ingelin Røssland (f.  1976) er forfatter og journalist. Siden hun debuterte som forfatter i 1998 med ungdomsromanen Viss du vil har hun gitt ut flere barne- og ungdomsbøker.  Ingelin Røssland vant UPrisen 2007 for «Handgranateple». Hun ble nominert til UPrisen 2018 for «Hevner» i Skumringserien. 

 

 


Hos Mangschou:

Inger Lise Belsvik

Inger Lise Belsvik (født 1961) er illustratør, grafiker og forfatter. Hun har utdannelse i grafisk kommunikasjon fra Stavanger, illustrasjon fra Kingston University i England og som hospitant ved SHKS i Oslo. Hun har også vært student ved Norsk barnebokinstitutts forfatterutdanning. Hun debuterte som forfatter med bildeboka Spring, hesten, spring! (Samlaget) i 2010. Inger Lise Belsvik er tildelt Kulturdepartementets illustrasjonspris to ganger, og er særlig kjent for sine illustrasjoner til dikt for barn.

 

 


Hos Mangschou:

Ingrid Spilde

Ingrid Spilde (1973) er forskningsjournalist. Hun er utdannet cand.mag i biologi og har en BA i journalistikk. Spilde jobber i nettavisen forskning.no. Hun har tidligere arbeidet som journalist i Verdt å vite, NRK P2 og i Newton, NRK1, og har skrevet for forskningsrådets barnemagasin Nysgjerrigper siden 2003. Spilde er forfatter på Gaia 3 og Gaia Naturfag 5, 6, og 7 i Gyldendals læreverk for barneskolen.


Hos Mangschou:

Ingvild Nielsen

Ingvild Nielsen (f. 1975) er journalist og arbeider som reporter og produsent i NRK Super. Ingvild Nielsen jobber både innenfor bok, TV- og radioformatet. Radiodokumentaren hennes «Amerikafaren» er nominert fra NRK til de internasjonale dokumentarprisene Prix Europa og Prix Italia, samt norske Prix Radio.  Hun debuterte med «Borte vekk» og har siden gitt ut «10 000 timer» og «Månen følger etter meg.» 


Hos Mangschou:

Jessica Love

Amerikanske Jessica Love er forfatter og illustratør av den prisbelønte bildeboka «Julian er en havfrue.» Hun har vokst opp i California og studerte illustrasjon ved Universitet i California, Santa Cruz. Siden studerte hun skuespill ved Juilliard. Jessica Love bor i dag i Brooklyn. 

 


Hos Mangschou:

Jill Moursund

 

Jill Moursund (f.1971) er illustratør og barnebokforfatter. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, og har hovedfag innen visuell kommunikasjon. Hun bor og arbeider i Oslo. For Mangschou har Jill Moursund skapt «Kunsten å møte en bjørn» i samarbeid med Camilla Otterlei. 


Hos Mangschou:

Jon Ewo

Jon Ewo er født i Oslo i 1957 og er utdannet bibliotekar. Han har jobbet som konsulent, redaktør, forfatter, frilanser og forlegger. I 1993 debuterte han som ungdomsbokforfatter, og siden har han skrevet både romaner og saksprosa for ungdom. I tillegg skriver han bøker for barn og voksne, samt artikler for aviser og magasiner.  


Hos Mangschou:

Kari Woxholt Sverdrup

Kari Woxholt Sverdrup (f. 1957) kommer fra Nøtterøy og har vært lærer, undervisningsinspektør, bokhandler og leder av Norske barne- og ungdomsbokforfattere (NBU). Hun debuterte som forfatter med «Hjemme er et annet sted» i 1993 og har gitt ut en rekke barne- og ungdomsbøker. Siden 2008 har Kari Sverdrup vært forfatter på heltid. Hun bor nå i Stokke. Hun har gitt ut «Glassroser» på Mangschou forlag.  


Hjemmeside: www.karisverdrup.no  


Hos Mangschou:

Kirsten Bradley

Kirsten Bradley grunnla Milkwood permakulturgård i Australia. Her holder hun workshops om bærekraftig dyrking og livsstil. Hun har tidligere gitt ut bok om permakultur og hage for voksne. Kirsten Bradley er aktuell med boka »Hageboka for små gartnere.» 

 

 


Hos Mangschou:

Kirsten Bradley

Kirsten Bradley er en av grunnleggerne av Milkwood permakulturgård i Australia. Her holder hun workshop om bærekraftig dyrking og livsstil. Hun er aktuell med «Hageboka for små gartnere.» Hun har tidligere utgitt bok om permakultur og hage for voksne. 
Hos Mangschou:

Magnus Holm

Magnus Holm (f. 1978) har en mastergrad i medieproduksjon fra NTNU. Han jobber som frilansjournalist, og skriver blant annet for forskning.no og for Forskningsrådets barnemagasin Nysgjerrigper.


Hos Mangschou:

Marianne Løken

Marianne Løken (f. 1970) er Cand. ed fra Universitetet i Oslo, og doktorgradskandidat i realfagdidaktikk. Hun har vært ansvarlig for Forskningsrådets Nysgjerrigper og redaktør av Nysgjerrigperbladet. Marianne har skrevet artikler om forskning og vitenskap for barn og unge siden 2002. «Nysgjerrig på … havdypet» er hennes debut som fagbokforfatter.

Hos Mangschou:

Ragnar Aalbu

Ragnar Aalbu (f. 1966) har hovedfag ved Institutt for grafisk design og illustrasjon ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole (nåværende Institutt for visuell kommunikasjon, Kunsthøgskolen i Oslo). I tillegg til å illustrere bøker, både egne og andres, har han jobbet med reklameillustrasjon og redaksjonell illustrasjon. Aalbu har deltatt på flere utstillinger og mottatt en rekke priser.

 

Ragnar Aalbu jobber i illustratørgruppa PATRON: www.patron.no


Hos Mangschou:

Sissel Horndal

Sissel Horndal (f. 1970) er utdanna ved Kunsthøgskolen i Bergen og Nordland kunst- og filmskole. Arbeider som forfattar, illustratør og kunstnar. Horndal debuterte med Ei halspastillhistorie i 1998 som ho fekk nynorsk barnelitteraturpris for. Ho var tildelt Nynorsk litteraturpris, 2008 - for Himmelspringaren.


Hos Mangschou:

Solveig Blindheim Bendixen

Med forteljinga om "Teo i trøbbel" debuterer Solveig Blindheim Bendixen

(f. 1952) som forfattar. Bendixen er utdanna førskulelærar og cand. paed. Ho har god kontakt med barns kvardag og har arbeidd både i barnehage og PPT. Dei siste 16 åra har ho undervist i småskulen.


Hos Mangschou:

Tor Arve Røssland

Tor Arve Røssland (f. 1971) har hovedfag i filmvitenskap fra Universitetet i Trondheim, med fagene litteraturvitenskap og mediepedagogikk som tilleggsfag. Har utgitt en rekke barne- og ungdomsbøker i så ulike genre som humor og grøss. I 2011 og 2014 var han nominert til Uprisen for årest beste ungdomsbok.

forfattaren.no


Hos Mangschou:

Widar Aspeli

Widar Aspeli (f. 1956) har skrevet en rekke barne- og ungdsombøker, samt dramatikk for NRK. Han er også kjent som en inspirerende litteraturformidler, og har blant annet mottatt Askeladdprisen for sin innsats på dette området. 

 

Fotokreditering: Ingvil Ljones

 

Hjemmeside: www.widaraspeli.no


Hos Mangschou:

Lay-out: Wenche Andersen. Publiseringsløsning og design: Grieg Medialog AS © 2007–2008